Partia Demokratike e Kosovës
PAVARËSIA E KOSOVËS
PAVARËSIA E KOSOVËS – KUSHT I DOMOSDOSHËM PËR STABILITET NË RAJON

-  Për PDK-në, pavarësia e Kosovës mbetet kusht i domosdoshëm për paqen, stabilitetin në Kosovë e rajon. Pavarësia e Kosovës është zgjidhje reale dhe nuk rrezikon askënd.

-  PDK i ve vetes për qellim realizimin e aspiratave të shoqërisë civile në Kosovë për pavarësinë e vendit përmes proceseve demokratike.

-  PDK periudhën e bashkëqeverisjes me UNMIK-un, OSBE –në e konsideron kalimtare, gjatë së cilës periudhe procesi i pavarësisë është kristalizuar dhe realizuar në pajtim me vullnetin e qytetarëve të Kosovës.