Vizioni

Vizioni i PDK-së është vizion për një shtet i cili e meriton t'i rimëkëmbet krenaria dhe dinjiteti i nëpërkëmbur. Të synojmë kah e ardhmja duke e respektuar të kaluarën. Në themelet e PDK-së qëndron lufta heroike e popullit shqiptar të Kosovës për liri, e cila e arriti zenitin me luftën e Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës - vlerës më sublime të PDK-së dhe të shtetit të Kosovës. Vizioni i PDK-së është për shtet të zhvilluar ekonomikisht dhe me mirëqenie sociale. Për një shoqëri ku mbizotëron vlera demokratike, sundimi i ligjit, liria dhe barazia për qytetarët e vendit tonë. Për një shtet që si synim e ka integrimin në familijen e madhe euroatlantike dhe ruan e kultivon marrëdhëniet e mira me aleatët perëndimorë.

Pse PDK për Kosovën?

PDK, sepse është parti e ngritur mbi sakrificën e popullit shqiptar të Kosovës për liri. PDK, sepse është pasardhësja e luftës fisnike të UÇK-së. PDK, sepse është partia e shpalljes së pavarësisë së Kosovës. Sepse është e vetmja parti që e ka guximin, ekipin dhe vullnetin për punë. PDK, sepse është e vetmja parti që ofron program të qartë në të gjitha fushat e zhvillimit shoqëror përmes Platformës së Rimëkëmbjes. Për rimëkëmbje të ekonomisë, shëndetësisë, arsimit, marrëdhënieve me miqtë perëndimorë. Për rimëkëmbje të përgjithshme shoqërore dhe kombëtare. Kosova ka nevojë për rimëkëmbje. PDK ka planin, dijen dhe guximin për ta jetësuar rimëkëmbjen e vërtetë.

Rimëkëmbje

Ekonomi

Rilindja Ekonomike fillon tani
Lexo më shumë

Shëndetësi

Mjek për çdo familje
Lexo më shumë

Sundim i Ligjit

Mbrojtja e qytetarëve tanë, prioriteti ynë kryesor
Lexo më shumë

Politikë e Jashtme dhe Imazh

Interesat e Kosovës duhet të mbrohen
Lexo më shumë

Bëhu përkrahës i PDK-së

Bota politike është zakonisht e mërzitshme, veçanërisht për ata që nuk kanë pasur rastin të merren me të për së afërmi. Pse të anëtarësohemi në një parti [politike] nëse mund të bëjme diçka më të mirë, si për shembull të dalim me shoqëri ose të kalojmë kohë me familje? Epo, pikë së pari, në PDK mund të kaloni shumë mirë dhe të punoni për të ardhmen e Kosovës, në të njëjtën kohë. Së dyti, është mënyrë e mirë për të takuar njerëz të rinj, për të ndërtuar raporte që zgjasin gjithë jetën dhe për të bërë diçka për të cilën mund të jesh vërtet krenar. Ne po ndryshojmë mënyrën e funksionimit të politikës, pak nga pak! Bashkohuni me ne, bëhuni pjesë e diçkaje më të madhe!


Anketa
Gjatë Qeverisë Kurti, ne nuk kemi parë sundim të ligjit, por kemi parë sundim të një njeriu që vazhdimisht ka bllokuar dinamikat e drejtësisë. Më pas, gjatë Qeverisë Hoti kemi parë si gjithçka që është ndërtuar për më shumë se një dekadë mund të rrënohet brenda një dite. Ky degradim i sundimit të ligjit ka dërguar deri te ndodhi të tmerrshme, siç ishte edhe vjedhja e më shumë se 2 milion eurove nga thesari i shtetit.
Qeveritë e kaluara nuk kanë menduar se është i rëndësishëm, por cili është mendimi yt?